torsdag 26 november 2009

blodet kokar

I samband med att vi gift oss och bytt namn är det en himla massa man måste fixa. Nytt pass, nytt körkort, nya kredit kort(mental note, beställ nytt nordea kort) osv.

Vi måste även skaffa nya uppehållstillstond/eu registrerings kort. Vi har skjutit på det och nu skulle vi få det gjort.
Eftersom det inte är första gången vi är i kontakt med det poliskontoret(fram till 3e året var man tvungen att uppdatera korten varje år) så ville vi se till att vi hade allt som behövdes. Erik ringer då på morgonen, förklarar att vi gift oss och bytt namn ... Han får till svar att det ändå vi behöver är våra pass och våra gamla registeringskort. Jag är ytterst skeptiskt och tar med allt jag kan komma på ändå.
Vi kommer dit och det första hon frågar efter är ett vigselbevis. Vigselbevis tänkte jag inte på. Detta gör mig ytterst frustrerad, vi ringde ju och frågade!!! Plus att våra svenska vigsel bevis är ganska intetsägande(iaf det vi har), det ser ju mer ut som ett gullit grattiskort. Jag försöker förklara det men dom vill ändå ha det. Suck det var bara att åka hem igen.
Idag gjorde vi ett nytt försök, kvinnan kollade lite på vigselbeviset och ser extremt skeptisk ut. hon vill ju ha ett papper med en stämpel på säger hon. Sen att vi har Eriks mammas flicknamn som efternamn gör inte heller saken bättre
1 timme senare går vi i alla fall därifrån med nya registreringskort, men de har fel adress på och jag orkade inte förstå varför.

Inga kommentarer: