lördag 27 juni 2009

sammanfattning av terminen

Har inte direkt varit duktig på att skriva här. Det är för mycket annat som händer.

Terminen har lunkat på ganska smärtfri, vi har haft ett par prov men det har inte krävts att lägga ner sin själ för att det ska gå bra på dem(en helt ny upplevelse).
Schemat gav ett par super långa dagar och ett par som har gett utrymme för annat. Vi(jag och Kristin) har då tagit oss tiden att komma igång med vårt projektarbete/uppsats. Vi har hittat en fantastiskt doktor som tagit sig an oss, utan honom hade inget blivit gjort. Har fortfarande en lång väg att gå men vi har i alla fall börjat till skillnad från de flesta.
En förmiddag i veckan har vi även hängt på operation(inte riktigt alla veckor men ganska många). Vi fick en väldigt bra kontakt med överläkaren på hjärtoperation och genom honom träffade vi ansvarig narkosläkare för hjärtoperationerna, Dr Barna(=Brun). En helt underbar man! Han förklarar och visar gång på gång utan att tröttna och med stor entusiasm. Involverar oss mer och mer eftersom tiden går. I slutet fick vi göra större delen av sövningen(självklart under strikt övervakan och coachning). Från preoxigenering till CVK sättning. Sen är operationerna trevliga för man ser så otroligt bra vad som händer när de opererar på hjärtat och undrar man vad de gör så vågar man fråga kirurgerna utan att känna sig i vägen eller jobbig. Där kommer vi säkert hänga en del i höst också.
Så med dessa extra aktiviteter har veckorna varit ganska fullspäckade ändå.

Har även läst vår sista termin i ungerska, nästan lite tråkigt då vi haft en sån bra lärare senaste två åren. Men skönt för då får vi fler lunchraster.

Nu är jag ledig en vecka till sen drar fyra veckors praktik igång på kirurgen i Örebro.

Inga kommentarer: