onsdag 6 februari 2008

Någon som sett...

... det där Asterix och Obelix avsnittet/programmet när dom är i Rom, eller något sådant, och dom ska få tag på något papper och blir skickade mellan tusen olika människor. Så är det att leva i Ungern vissa dagar.
Denna vecka skulle vi ha våran första praktik på kirurg avdelningen(inga operationer, bara pre- och postoperativt men i alla fall, vi är på en avdelning).
Som vanligt är förvirringen stor, vi har inte haft någon kontakt med den avdelningen innan, och vet med andra ord inte alls vad som gäller. Vem som är vår handlerare? vart han/hon skulle kunna tänkas finnas? Osv.
Jag lyckas tillslut få reda på namnet, efter lite upp och ner i ett par trappor lyckas vi även få fram att han ska gå att hitta på 3e våningen. Tro det eller men han finns faktiskt där. Men det går ju inte för sig att gå runt i våra privata kläder så han ber oss byta om. Visst säger vi, vart??? En trappa upp.
Vi går en trappa upp, hittar absolut ingen och inget där. Stöter dock på ett någon tillslut som hänvisar oss en trappa ner, vi går en trappa ner, där hänvisas vi en trappa upp igen. Där är det fortfarande lika tomt, ytterligare en person kommer, från henne får vi reda på att jo det rummet finns där men det är låst och att nyckel går att få tag på hos vakten 4 trappor ner.
Vi börjar traska ner och lyckas med bedriften att få ut en nyckel hos vakten genom att säga vit och göra en gest för en rock(jag kan inte för mitt liv komma ihåg orden för rock, det går inte in i huvudet). Vi traskar upp alla 4a trappor upp igen och kommer in i det låsta rummet bara för att inse att det ända som finns där är låsta skåp. Vid det här laget har vi börjat ge upp. Våran lärare har oxå börjat undra vad om hänt(20 minuter har ju gått så inte undra på) och har kommit när vi sitter håglösa i detta rum fult med skåp. Han ringer är snäll nog och ringer efter någon som kommer med en nyckel tills skåpet som ska bli vårat för terminen och ger oss kläder.
Sen, 40 minuter senare kan lektionen börja.

Inga kommentarer: