tisdag 18 september 2007

Pinsamheter

Idag har skolan återigen totalt gjort bort sig. Jag har tidigare nämt att det är ganska många som inte börjat 3e året med oss av olika anledningar. Detta leder till att antalet grupper oxå ändras, från att ha varit 8a grupper är vi nu 6 grupper. Jag som tidigare var i grupp 7 måste då börja i en ny grupp, vilket inte va någon större nyhet(var ju bara två från våran grupp som började 3an). Så redan innan skolstarten så frågade vi lite snällt om hur de har tänkt med grupperna, ingen hade några klara besked. Vi blev tillslut tillsagda att bara välja en, vi hade en klar bild på vilken grupp vi ville gå i(den som har de flesta bra lärarna) så vi skrev upp på den. Men vi är i Ungern så vi tog inte detta för givet utan har vid upprepade gånger frågat igen hur det blir med grupperna och tillslut även skrivit en formel förfrågan om att bli placerade i grupp. Under tiden har vi gått enligt grupp 3 schema(som för övrigt är riktigt bra).
Så döm om våran förvåning när de imorse tillslut gjort en gruppindelning, HELT utan folks önskningar. Ni ska veta att det har varit extremt dålig stämning i skolan idag. Jag är fortfarande i grupp 3(grym tur, igen), men i princip alla de jag umgåtts med har blivit placerade i andra grupper.
Är väll en sak att de gör om grupperna, men då måste man göra det från början och ge folk en chans att komma med förslag på förändringar(deadline var i fredags, vart nu logiken finns i det?!) och inte ge dom en chans att "gå in sig" i en grupp. Ingen har lust att bråka med sådant nu, alla vill koncentrera sig på att plugga.

Vart hela historien slutar återstår att se, tror inte att detta är slutet på historien, fortsättning följer

Inga kommentarer: