onsdag 20 februari 2008

Att göra på en tråkig lektion och lite bilder

Mikrobiologi är inte direkt favoritämnet hos någon i klassen skulle jag gissa(av den enkla anledning att lärarna inte är särskilt bra). Vi har mycket hyss för oss under labb/seminarietimmarna(under storföreläsningar kan man sitta å läsa något annat men när vi är bara våran klass funkar det inte, är alldeles för uppenbart) för att få tiden gå:
- hänga gubbe(jag kom på världens bästa ord för ett par veckor sedan, höll Kristin sysselsatt halva lektionen med den. Kan dock tyvärr inte avslöja vilket ord för framtida hängagubbe.)
- olika personer ritar olika delar av en kropp, utan att se vad de andra ritat(ni vet när första personen ritar ett huvud sen viker och skickar vidare...). Risken med den är att hysterisk skratt utlöses när gubben är färdigritad och man kollar på resultatet.
- Att en person får i uppgift att få läraren(eller någon annan) att säga ett sedan tidigare överenskommet ord. Detta kan bli väldigt kul det med, framför allt när inte alla i klassen vet om vad som händer och undrar varför personen frågar så konstiga och helt orelaterade frågor.
- leka med tändstickor(hade en tjej i klassen och höll alla sysselsatta ett bra tag med sina tändstickstricks.)
- rita på grannens papper
- rita på grannen
- få in läraren på vilospår som är mycket roligare än det vi gör just för stunden, som att prata om hundar i mikron osv.

... och även se till att läraren inte är allt för medveten om vad pågår.

Förra veckan skulle vi göra en bakterieodling där olika bakterier ger olika färger och då tristessen va på topp mot slutet av lektionen så var det ju tvunget att vara lite underhållande på något sätt så vi "målade" med bakterierna, vi visste ju vilka bakterier som skulle bli vilka färger. Och detta blev resultatet:
(går kans ke inte att se men det är bl.a. en elefant och en drake)


Lärarna på departementet tyckte detta va så kul att dom har tagit kort på den och ska använda den i deras föreläsningspresentation.





Har gått igenom lungsjukdomar i patofysiologin och jag fick äran att vara försökskanin.

Inga kommentarer: